نقشه راه برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان | 6 مرحله یادگیری برنامه نویسی
اگر به دنبال نقشه راه برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان میگردید، این مقاله، خوراک خودتان است. بسیاری از علاقهمندان به برنامهنویسی، به دنبال راهی برای یادگیری و آموزش برنامه نویسی مقدماتی هستند. از طرفی، اگر یک جست و جوی ساده در اینترنت کرده باشید، با سایتهای مختلفی در خصوص آموزش مقدمات برنامه نویسی مواجه شدهاید. این مقاله به مانند یک کتاب نقشه راه برنامه نویسی به شما کمک میکند تا بتوانید راحتتر به یادگیری برنامه نویسی به زبان ساده بپردازید.
فهرست مطالب
آشنایی با 6 مرحله اصلی برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان
در مقاله راهنمای شروع برنامه نویسی در قائمشهر برای مبتدیان توضیح دادیم که برای شروع برنامهنویسی ابتدا لازم است تا هدف خود را مشخص کنید. بنابراین برای اینکه آشنایی کلی در مورد راهنمای شروع برنامهنویسی داشته باشید، توصیه میکنیم که حتما مطلب مورد نظر را مطالعه نمایید. مطمئنا یادگیری برنامهنویسی میتواند امری زمانبر باشد و برای آموزش برنامهنویسی لازم است تا حوصله زیادی به خرج دهید. بنابراین عجله نکنید و برای یادگیری برنامهنویسی، به جزئیات آن دقت داشته باشید.
پس از آن که با مراحل کلی یادگیری برنامه نویسی آشنا شدید، وقت آن است تا با نقشه راه برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان یا همان رودمپ (road map) برنامهنویسی آشنا شوید. در ادامه به توضیح 6 مرحله اصلی یادگیری برنامه نویسی از صفر میپردازیم.
1-آشنایی با مبانی کامپیوتر در نقشه راه برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان
شما برای ورود به هر کسب و کاری باید مبانی آن را بلد باشید. به عنوان مثال، فردی که میخواهد یک مکانیک ماشین شود، باید اطلاعات کافی در مورد آچار، پیچکوشتی و ابزار مورد استفاده در مکانیکی داشته باشد. ابزار برنامهنویسی، مبانی کامپیوتر است که یادگیری آن برای آموزش برنامه نویسی از صفر تا صد ضروری خواهد بود.
مبانی کامپیوتر شامل اطلاعات کافی در مورد دستگاه کامپیوتر و چگونگی استفاده از آن است. شما برای آموزش صفر تا صد برنامه نویسی باید بدانید که چگونه از اینترنت استفاده کنید و طریقه نصب نرمافزار در کامپیوتر چگونه است. به عنوان مثال، نرمافزار آفیس (Office) یکی از ابزارهای محبوب در کامپیوتر است که اکثر افراد با آن آشنایی دارند. در حالت کلی، مبانی کامپیوتر شامل دو مبحث اصلی سختافزار و نرمافزار میشود.
2-الگوریتم و فلوچارت در برنامه نویسی کامپیوتر
در مرحله بعد از نقشه راه برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان باید به سراغ یادگیری الگوریتم و فلوچارت بروید. الگوریتم و فلوچارت، قلب علوم کامپیوتر است و علاقهمندان به مسیر برنامه نویسی باید با الگوریتم و فلوچارت (Flowchart) آشنا باشند. درواقع یادگیری این مبحث باعث میشود تا درک درستی از حل مسائل و مشکلات برنامهنویسی داشته باشید و بتوانید پروژههای برنامهنویسی را به سرانجام برسانید. در تعریف الگوریتم و فلوچارت آمده است که فلوچارت به مجموعه مراحلی میگویند که برای حل مسائل به کار میرود. این مراحل به صورت تصویری و با استفاده از شکلها، خطوط و سمبلهای مشخص به نمایش گذاشته میشوند.
3-ورود به Html برای ادامه راه برنامه نویس
Html به عنوان استخوانبندی صفحههای وب شناخته میشود و در نقشه راه برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان یک جزء اصلی به شمار میرود. صفحات وبسایت عمدتا از مطالب مختلف مانند عنوان، محتوای متن، پیوندها به تصاویر، پیوندهای ناوبری، سرآیند، پاورقیها و سایر موارد تشکیل میشوند. در واقع تمامی این اطلاعات به عنوان کدهای HTML ذخیره میشوند و در یک پرونده متنی قرار میگیرند. به عنوان مثال، برچسب عنوان به صورت <title>My Page Title</title> تعریف میشود.
برای آشنایی با یادگیری HTML به این صفحه مراجعه کنید: طراحی سایت مقدماتی HTML در قائمشهر
4-یادگیری مقدماتی Css یکی از اصول رودمپ برنامه نویسی
یادگیری HTML در نقشه راه برنامه نویسی به شما کمک میکند تا ساختار و چارچوب کلی صفحه وب را طراحی کنید. شما برای طراحی ظاهر کاربرپسند و دیزاین صفحه، نیاز به یادگیری زبان برنامهنویسی Css خواهید داشت. در واقع زبان برنامهنویسی Css مکمل Html است و ضعف های این زبان برنامهنویسی را میپوشاند. شما با استفاده از زبان برنامهنویسی Css میتوانید خصوصیاتی مثل رنگها، فونتها، ابعاد، سایزها، نحوه چیدمان عناصر و غیره را در صفحات وب مشخص کنید.
5-شروع برنامه نویسی با جاوا اسکریپت
پس از یادگیری HTML و CSS در نقشه راه برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان باید به سراغ یادگیری زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت بروید. از طرفی، احتمالا تا این مرحله از نقشه راه آموزش برنامه نویسی صفر تا صد با عبارات و مفاهیمی همچون تعریف متغیرها، توابع و غیره آشنا شده اید. بنابراین یادگیری زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت برایتان راحت تر پیش میرود. جاوا اسکریپت (JavaScript) که به اختصار JS نامیده میشود، در برنامهنویسی سمت سرور، اپلیکیشنهای موبایل، بازی و اپلیکیشنهای دسکتاپ مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از این زبان برنامهنویسی میتوان فایلهای انیمیشنی، صوتی و تصویری را بر روی سایت به نمایش گذاشت.
6-ادامه نقشه راه برنامه نویسی با یادگیری پایتون
اگر فکر کردهاید که نقشه راه برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان به پایان رسیده است، سخت در اشتباهید. شما در گام آخر باید به سراغ یکی از جذابترین و محبوبترین زبانهای برنامهنویسی به نام زبان برنامهنویسی پایتون (Python) بروید. پایتون به دلیل محاورهای بودنش باعث شده است تا طرفداران زیادی را به سمت خود جذب کند. کاربردهای زبان برنامهنویسی پایتون به یک یا دو مورد ختم نمیشود و ایجاد برنامههای تلفن همراه و کامپیوتر و ساخت سیستمهای بر پایه هوش مصنوعی تنها بخشی از کاربردهای مهم Python به شمار میروند.
اگر به دنبال یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون هستید، حتما این صفحه را دنبال کنید: دوره برنامه نویسی پایتون در قائمشهر
سخن پایانی
در این مطلب، نقشه راه برنامه نویسی برای یادگیری مبتدیان به صورت اصولی به شما توضیح داده شد. این رودمپ به شما کمک میکند تا یک دید کلی در خصوص یادگیری برنامه نویسی صفر تا صد داشته باشید. مطمئنا یادگیری زبان برنامهنویسی هم مانند یادگیری بسیاری از علوم دیگر پیچیدگیهای خودش را دارد و هدف ما از ارائه این مطلب، تنها آشنا کردن شما با مسیر یادگیری برنامهنویسی بود. بنابراین برای اینکه بتوانید برنامهنویسی را به صورت مقدماتی و پیشرفته یاد بگیرید، توصیه میکنیم از خدمات و دورههای مختلف آموزش برنامهنویسی مبین فرا گستر از جمله دوره سی شارپ و منتورشیپ برنامه نویسی استفاده کنید.