جلسه 4 آموزش مقدماتی پایتون رایگان | جمع مقادیر متغیرها در پایتون
در جلسه 4 آموزش مقدماتی پایتون رایگان قصد داریم در مورد جمع مقادیر متغیرها صحبت کنیم. در ابتدا توصیه میکنیم که حتما برای درک بهتر این مطلب، جلسه سوم آموزش مقدماتی پایتون رایگان را مشاهده نمایید. متغیرها (Variables) فضاهایی از حافظه هستند که مانند لیوان یا ظرف میتوان به آنها مقادیر دلخواهی را اختصاص داد. از انواع متغیرها میتوان به متغیرهای عددی، رشته، تاپل، بولین و غیره اشاره کرد. برای آشنایی کامل با جمع مقادیر متغیرها در زبان برنامهنویسی توصیه میکنیم که تا ادامه این مطلب از آموزش صفر تا صد پایتون رایگان را مطالعه نمایید.
جمع مقادیر متغیرها در پایتون در جلسه 4 آموزش مقدماتی پایتون رایگان
در زبان برنامه نویسی پایتون نمیتوان عملگرهای ریاضی را بر روی دو متغیر رشتهای و عددی اعمال کرد. به عنوان مثال، یک متغیر رشتهای از نوع کاراکتر را نمیتوان با یک متغیر عددی جمع نمود. به عبارت دیگر، هر دو متغیر برای جمع شدن یا باید از نوع رشتهای باشند یا از نوع عددی. در ادامه جلسه 4 آموزش مقدماتی پایتون رایگان با یک مثال این موضوع را بررسی می کنیم.
دو متغیر a و b را تعریف کرده و برای هر کدام از آنها مقدار معینی را مشخص میکنیم. همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید، دو متغیر a و b از دو نوع متغیر متفاوت هستند و شما نمیتوانید این دو متغیر را با یکدیگر جمع کنید. بنابراین با انجام این عمل، با خطا مواجه خواهید شد.
a=800
b='ali'
a+b
برای برطرف کردن این خطا باید متغیر عددی را به متغیر رشتهای تبدیل کنید. از طرفی، هنگام جمع کردن این دو متغیر، نتیجه نهایی به گونهای است که دو متغیر در کنار یکدیگر قرار میگیرند.
str(a)+b
: خروجی
‘800ali’
a=4
str(4)+'5'
: خروجی
45
'ali'+'mohammad'
: خروجی
‘alimohammad’
برای مرتب کردن دو رشته، میتوانید یک کاراکتر فاصله (‘ ‘) را بین این دو متغیر رشتهای قرار دهید. در شکل زیر، این موضوع به خوبی نشان داده میشود:
'ali'+' '+'javadi'
: خروجی
‘ali javadi’
همانطور که مشاهده کردید، جمع کردن متغیرهای عددی با جمع کردن متغیرهای رشتهای متفاوت است. به گونهای که در جمع کردن متغیرهای عددی، تنها نتیجه نهایی نشان داده میشود.
13+4
: خروجی
17
همچنین شما نمیتوانید متغیرهای رشتهای از نوع کاراکتر را به متغیر عددی تبدیل کنید و در صورت انجام، با خطا مواجه خواهید شد.
int('ali')
نکته: همانطور که در این جلسه 4 آموزش مقدماتی پایتون رایگان مشاهده کردید، متغیرها، انواع مختلفی دارند و از انواع متغیرها میتوان به float (اعشاری)، int (عددی) و غیره اشاره کرد. همچنین شما با استفاده از دستور type() میتوانید نوع متغیر را به دست آورید.
type(12.0)
: خروجی
‘Class ‘float
type(12)
: خروجی
‘Class ‘int