جلسه سوم آموزش مقدماتی پایتون رایگان | بررسی عملگرهای مقایسه
در جلسه سوم آموزش مقدماتی پایتون رایگان قصد داریم عملگرهای مقایسه را مورد بررسی قرار دهیم. عملگرهای مقایسه ای در پایتون شامل (==، !=، >، <، >= و <=) میشود و این موارد، نمادهایی برای مقایسه بین دو یا چند مقدار مختلف هستند. توجه داشته باشید که خروجی این نوع عملگرها همیشه نوع داده بولین (True یا False) خواهد بود. توصیه میکنیم که برای آشنایی بیشتر با عملگرهای مقایسه در آموزش مقدماتی برنامه نویسی پایتون با ما همراه باشید.
بررسی عملگرهای مقایسه در جلسه سوم آموزش مقدماتی پایتون رایگان
در زبان برنامهنویسی پایتون، برای تساوی دو متغیر از (==) و برای تضاد آن ها از (!=) استفاده میکنیم. برای اینکه موضوع را شفافتر پیش ببریم، با یک مثال موضوع را بررسی مینماییم. در واقع قصد داریم با یک مثال ساده، صحیح (True) یا غلط (False) بودن مقادیر را بررسی کنیم. بدین منظور، ابتدا مقادیر a و b را مقداردهی میکنیم؛ همانطور که در جلسه اول آموزش مقدماتی پایتون رایگان توضیح دادیم.
a=3
b=4
پس از اینکه مقادیر a و b را مقداردهی کردیم، این دو متغیر را مساوی یا مخالف یکدیگر قرار میدهیم. همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید، ابتدا مقدار false و سپس مقدار True چاپ میشود.
print(a==b)
: خروجی
False
print(a!=b)
: خروجی
True
به همین صورت، بزرگتر یا کوچکتر بودن متغیرها از یکدیگر را مورد بررسی قرار میدهیم:
print(a>b)
: خروجی
False
print(a
: خروجی
10
در شکل زیر، میتوانید مثال دیگری از بررسی عملگرهای مقایسه در جلسه سوم آموزش مقدماتی پایتون رایگان را مشاهده کنید:
x=3
y=4
print(x<=y)
: خروجی
True
print(x>=y)
: خروجی
False
شما در زبان برنامهنویسی پایتون میتوانید برای نوشتن چند کد در یک خط، از (;) استفاده کنید. به این صورت که کدها را با استفاده از (;) از یکدیگر جدا نمایید. در مثال زیر میتوانید نمونه دیگری از بررسی عملگرهای مقایسه را مشاهده کنید:
t=10
h=30
print(t!=h);print(t==h);print(t<=h);print(t>=h)
: خروجی
True
False
True
False